Rezervacije hotela od sada direktno u Google pretrazi

Kompanija Google nedavno je saopštila da od sada omogućava rezervacije hotelskog smeštaja i avionskih letova direktno prilikom pretrage što će, kako najavljuju, u velikoj meri olakšati planiranje putovanja.

Iz ugla turista ova promena na Google deluje izuzetno dobro, ali šta to donosi hotelima?

Planiranje putovanja uključuje mnogo pretraga letova, smeštaja, uputstava, preporuka o prevozu i slično. Nova usluga kompanije Google proces između pronalaska smeštaja i potvrde rezervacije sada skraćuje na minimum.

Šta je promena u Google pretrazi?

Najveća prednost novog načina pretrage hotela je u tome što više različitih ponuda i mogućnosti, možete razmotriti bez otvaranja web stranice ili odlaska na željeni link. Dakle, sve informacije su tu, a uz to, istog trenutka turisti mogu proveriti raspoloživost soba u željenom periodu ili pogledati cene smeštaja. Takođe, olakšavajuće može biti i filtriranje po ceni, datumu ili drugom kriterijumu.

Kada su u pitanju avionski letovi, nema velikih razlika u odnosu na pretragu smeštaja, ali je važno napomenuti da pretraga letova i smeštaja sada može da se odvija uporedo, pa tako ukoliko turisti traže određeni hotel, odmah mogu pronaći i let ili obrnuto.

Glavni cilj kompanije Google, uvođenjem ovakve pretrage, jeste da se uštedi vreme i omogući putnicima da sa istom lakoćom mogu da rezervišu let ili smeštaj putem telefona kao i putem računara.

Zašto je ovo važno za hotelijere?

Putovanje oko 65 odsto biznis turista i oko 75 odsto onih koji putuju radi uživanja započinje na internetu. Kada su u pitanju načini pronalaska željenog smeštaja, 23 odsto turista hotel pronalazi upravo u pretrazi, pa tek onda direktno na sajtovima hotela (20 odsto). Društvene mreže su, kada je u pitanju pronalazak smeštaja, na samom dnu ovih podataka i čine 4 odsto turista.

Zbog toga je izuzetno važno da se vaš hotel nađe u samom vrhu Google pretrage. Nov način predstavljanja rezultata pretrage omogućava da gost koji traži određeni pojam odmah pri pretrazi vidi detalje o određenom hotelu kao najodgovarajućem za njegov upit.

Detalji podrazumevaju i lokaciju, ocene, utiske, fotografije, ali i raspoloživost soba i cene. Pozitivna stvar za hotelijere je što su hoteli koji se prikazuju rezultat vrlo uskog polja pretrage, što znači da je verovatnoća da će gost odsesti u vašem hotelu mnogo veća nego prilikom klasične pretrage.

Primer – Hilton

Hotelski lanac Hilton klasične Google oglase koristi od 2011. godine, a 2015. godine je umesto običnih oglasa počeo da koristi Google Hotel ads (oglasi koji su se do skoro plaćali). Hotel je zabeležio rast od 45 odsto kada je u pitanju realizacija upita prilikom pretrage, prenosi Tourist media service Novinske agencije Atrakcija (www.atrakcija.com).

Dakle, sada kada nam Google omogućava da hoteli besplatno budu istaknuti prilikom pretrage i da je proces od pronalaska smeštaja do rezervacije mnogo kraći, znamo da će ovo doneti još mnogo novina i poboljšanja za svaki hotel. Pitanje je samo ko će na najbolji način ovu pogodnost iskoristiti.

Kontakt informacije

  • Za objavu vašeg biznisa na portalu Top10Herzegovina slobodno nas kontaktirajte
  • +387 62-142-502

Top 10 Herzegovina nezavisni web portal
za promocjiu turizma

Top10Herzegovina App

Top