Kako da sami napravite kvalitetne fotografije hotela?

Fotografije soba i prostorija u hotelu moraju izgledati što profesionalnije.

Međutim, neki hotelijeri nemaju dovoljno novca da unajme profesionalne fotografe. Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da sami napravite dobre fotografije hotela i njegovih prostorija.

Kada gosti biraju hotel u kome žele da odsednu, veliku ulogu u procesu odlučivanja igraju fotografije. Sobe vašeg hotela mogu biti idealne, ali ukoliko one nisu dobro predstavljene na fotografijama, to ništa ne znači vašem potencijalnom gostu.

Profesionalni fotografi koji se bave slikanjem hotela, podelili su na sajtu TripAdvisor.com nekoliko saveta. Prateći ih, čak i oni koji se ne bave fotografijom, mogu da naprave solidne slike hotelskih prostorija.

Obratite pažnju na kompoziciju

Fotografišite mesta koja omogućavaju gostu da zamisli sebe tamo. To može da bude lepo nameštena soba sa dobrim pogledom ili spoljašnji bazen. Takve fotografije mogu da budu veoma primamljujuće, smatra Ken Van, direktor kompanije ARC koja se bavi fotografisanjem enterijera i arhitektonskim fotografijama.

Kada se na vašim fotografijama nalaze ljudi, odnosno modeli, vodite računa da se oni poklapaju sa vašom ciljnom grupom. Ovakve slike mogu da odbiju ljude koji se ne uklapaju u vašu fotografiju. Modeli na fotografijama ne bi trebalo da gledaju u kameru.

Izbegavajte da postavljate fotografije praznih lobija, hodnika ili fotografije vrata od soba. Nemojte praviti “panorama” fotografije i izbegavajte slike na kojima se dešava mnogo toga uporedo.

Umesto toga, fotografišite osoblje hotela dok obavlja svakodnevne poslove ili arhitektonske detalje hotela na dnevnom svetlu. Možete fotografisati i u večernjim satima, ali neka te fotografije prikazuju kutak hotela koji izgleda “ušuškano” i prijatno.

Postavite scenu

Slobodno napravite adekvatnu scenu pre nego što počnete da fotografišete, savetuje Mark Bolton, fotograf čija je uža specijalnost fotografisanje enterijera, hotela i bašti. Ispravite čaršave na krevetu, pomerite kantu za smeće, a čak možete i da pomerate nameštaj sve dok vam scena ne izgleda idealno.

Vodite računa i u kom delu dana fotografišete. Rano ujutru, sunčanim danima prave se odlične fotografije zbog dobrog prirodnog svetla.

Investirajte u opremu

Kako biste napravili kvalitetne fotografije, nije vam neophondna skupa oprema. Međutim, morate da se “upoznate” sa podešavanjima na fotoaparatima. Pravilna podešavanja mogu vam poboljšati fotografije.

Pre svega, nabavite stalak. On ne mora da bude veliki ili preterano skup. Namestite fotoaparat da bude paralelan sa podom, kako biste kasnije što manje vremena proveli prilikom editovanja fotografija.

Podesite ISO vrednost na 400. ISO označava osetljivost digitalnog senzora. Tipična ISO skala ide od 100 pa do nekoliko hiljada. Napolju, po sunčanom danu, neće vam biti potrebna tolika vrednost ISO. Međutim, kada fotografišete u sobi, potrebna vam je veća osetljivost.

Kako biste bili sigurni da ste sve podesili kako treba, napravite nekoliko probnih fotografija i pogledajte ih na računaru. Često se dešava da ono što izgleda dobro dok se fotografiše, zapravo i nije tako dobro kada se bolje pogleda.

Vodite računa o trendovima

Fotografije na kojima se nalaze ljudi će, svakako, zastareti posle određenog vremena. Promeniće se garderoba, kao i frizure koje su moderne. Vodite računa o tome i ne dozvolite da fotografije vašeg hotela izgledaju zastarelo, prenosi Tourist media service Novinske agencije Atrakcija (www.atrakcija.com)

Odvojite dovoljno vremena kako biste napravili kvalitetne fotografije koje će na pravi način preneti poruku vašim potencijalnim gostima.

Kontakt informacije

  • Za objavu vašeg biznisa na portalu Top10Herzegovina slobodno nas kontaktirajte
  • +387 62-142-502

Top 10 Herzegovina nezavisni web portal
za promocjiu turizma

Top10Herzegovina App

Top